framkomlighet

Dvadeset godina Volvo AWD pogona

AutoMoto / Flash | 12. 04. 2017. u 06:55 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švedski proizvođač je zapravo na zamrznutom jezeru radio zimska testiranja pomoću kojih je predstavio svoja mehanička i električna AWD rješenja za modele kao što su XC90, V90 Cross Country i V40 Cross Country.

Iz Volva kažu kako su njihovi automobili poznati po “framkomlighet, što u prijevodu sa švedskog znači “sposobnost da možete doći gdje god poželite, bez obzira na vremenske uvjete.” Za njih je to važan dio baštine te jasan odraz tko su i odakle su došli. “Nedavnim dodavanjem električnog pogona na sve kotače našim najboljim modelima, dodatno smo redefinirali naš rad u ovom važnom području,” ističe šef istraživanja i razvoja Henrik Green.



Automobili uvijek mogu biti ekonomičniji, stabilniji i mogu imati bolje držanje i upravljanje na skliskim površinama. Upravo zato su razlozi za traženje dodatnih pomaka u AWD tehnologiji izrazito jasni. Njihova”Active On Demand” tehnologija kod AWD pogona osigurava da su sva četiri kotača konstantno angažirana kako bi se omogućila brza raspodjela okretnog momenta na stražnje kotače kada je to potrebno. Taj moderni mehanički AWD sustav je vrlo modularan u svom dizajnu te se trenutno koristi na svim Volvo modelima.

Verzije s pogonom na sve kotače čine trenutno više od 50% prodaje novih modela serije 90, dok u cijelom rasponu Volvo prodaje čine više od 40%. Jasni dokaz da ljudi kupuju Volvo prvenstveno radi sigurnosti i odličnog AWD pogona.

“Elektrifikacija će donijeti sve više fleksibilnosti na AWD-u. To možete vidjeti prvenstveno u našem XC90 T8 Twin Engine modelu, gdje imamo električnu pogonsku jedinicu stražnje osovine koja pokreće stražnje kotače. Kao što napredujemo prema potpuno električnim automobilima, vidjet ćemo također povećanu mogućnost za pojedinačnu kontrolu svakog motora i svakog kotača, temeljenu naravno na uvjetima površine ili željenog stila vožnje,” dodao je Green.

Kopirati
Drag cursor here to close