Dva lidera i 820 konja
Brum-brum
OBJAVA: Srijeda, 12. srpnja 2017. 14:48
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: R.I.
Dodik Čović AutiDodik Čović AutiDodik Čović AutiDodik Čović Auti
3
Dodik Čović Auti
Dodik Čović Auti
Dodik Čović Auti
Dodik Čović Auti

Vjerujemo da im je netko od savjetnika već šapnuo da je jučer Audi izbacio prve slike potpuno novog modela A8 i sada nam preostaje samo da sačekamo

Sastanak dvojice političkih lidera, Milorada Dodika i Dragana Čovića, koji se dogodio danas u Mostaru, protekao je u velikoj pozornosti domaćih medija.

Pazilo se na svaki detalj, čekalo se da nešto ''zazvuči'' u izjavama obojice, da bi se kasnije lakše reintepretiralo ciljanim grupama gledatelja i čitatelja.

I mi smo pozorno pratili čitav događaj, ali smo pritom gledali i izvan prostorija u kojima su se razgovori i izjave događale i obratili pozornost na vozni park pred zgradom. Zamijetili smo jednu zanimljivost.

Naime, Milorad Dodik je na današnji sastanak stigao u identičnom automobilu u kojem je u Mostar dolazio i prije tri godine, što bi nekima moglo dobro doći da kažu kako, usprkos pričama o stalnom bogaćenju i bahaćenju, predsjednik Republike Srpske ipak nije od onih koji sezonski mijenjaju službeni automobil.

Dodikov Audi A8L TFSI Quattro pokreće benzinski motor od 4 litra zapremine koji razvija 435 konjskih snaga. Ima pogon na sva četiri kotača i svu zamislivu opremu za udobnost vožnje i užitak u putovanju.

Njegov današnji domaćin nastupio je u novijem i, po mišljenju čak i nekih ljudi iz Dodikove pratnje, boljem automobilu. Redizajniran veoma decentno, ali za znalce sasvim dovoljno da im privuče pogled prije nego Dodikov.

Aktualni hrvatski član Predsjedništva BiH i prvi čovjek HDZ-a BiH, dovezao se, naime, u istom automobilu iste njemačke marke, ali je Čovićev Audi dizelska verzija, vjerojatno najjača 4.2 TDI Quattro, koja je stigla 2015. i razvija oko 385 konjskih snaga. Također se diči svom zamislivom opremom u ovom trenutku.

Oba automobila su u trenutku kupnje uz željenu listu dodatne opreme mogla koštati i 200.000 KM, medijski natpisi o cijeni se razlikuju ovisno o kojem mediju se radi, ali je činjenica da su A8 modeli prave predsjedničke limuzine, iako ipak daleko od nivoa (i cijene) nekadašnjeg Titovog voznog parka.

Pošto znamo i da trenutni lider u Bošnjaka, Bakir Izetbegović, ne zaostaje za gore navedenim dvojcem, i također troši A8, ostaje da vidimo koji će od njih trojice prvi potegnuti za novim vozilom.

Vjerujemo da im je netko od savjetnika već šapnuo da je jučer Audi izbacio prve slike potpuno novog modela A8 i sada nam preostaje samo da sačekamo – Hoće li Dodik reći da je vrijeme da nakon tri godine nešto poduzme? Hoće li Čović u skladu s dieselgateom ostaviti promptno dizelaša i prijeći na benzinca? Hoće li Bakir pronaći snage suočiti se s istinom da je trenutni automobil već malo dotrajao?

Komentari (3)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Marko Ćavar
prije 69 dan.
Za stoku je uvijek potrebno više snage da ih se vozi.Samo jedna vrsta stoke putuje u velikim tegljačima,a druga u luksuznim autima
+88
-5
3
-
Chrome
zijo mijo
2. zijo mijo
prije 69 dan.
ovake glave nisu za dvije noge već za četiri... (što ti je na današnji vakat) nisu za fabije već za A8
+35
-2
2
BA
Chrome
Драган Човић
3. Драган Човић
prije 69 dan.
"glasacko tijelo" putuje u hladnjacama..
+43
-2
1
-
Chrome