Dacia

Duster uskoro sa sedam sjedala

AutoMoto / Flash | 27. 12. 2016. u 08:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pored drugačijeg dizajna, sljedeća generacija SUV modela Dacia Duster imat će suvremenija tehnološka rješenja i sadržaje, kao i automatizirani mjenjač s duplim kvačilom.

Kako je objavio brazilski Autossegredos, novi Duster je u pripremi, a premijera se očekuje tijekom 2017, da bi do kraja iste godine vozilo već stiglo na pojedina svjetska tržišta, uključujući i Europu.

Ovisno o regiji i zemlji u kojoj se prodaje, Duster će kao i do sada na nekim tržištima nositi značku marke Renault. Isti izvor navodi da će Duster druge generacije biti baziran na CMF (Common Module Family) mehaničkoj platformi, koju već koristi nekoliko Renault i Nissan modela, uključujući SUV Kadjar.

Ova platforma će, prenijele su Nezavisne novine, omogućiti produženu verziju Dustera, s opcionim trećim redom sjedišta, pa bi na pojedinim tržištima vozilo bilo dostupno i u varijanti sa sedam sjedišta.

Što se tiče pogonskih sustava, navodi se da bi dosadašnji 1.5 dCi mogao biti zamijenjen s efikasnijim 1.6 litarskim dizelašem.

Kopirati
Drag cursor here to close