Stanje na cestama

Drveće i kamenje na cesti: Snijeg stvara probleme u prometu

AutoMoto / Flash | 19. 04. 2017. u 06:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U većem dijelu Bosne i Hercegovine prometuje se otežano i usporeno zbog snijega, a na dionicama u Hercegovini kolnici su mokri i skliski.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Posebno se skreće pažnja na dionice u višim planinskim predjelima, gdje snijega na kolovozu ima od 2 do 5 cm. Iako je zakonska obveza posjedovanja zimske opreme bila na snazi do 15. travnja, apeluje se na vozače da na put ne kreću bez nje. To se posebno odnosi na vozače teretnih vozila s prikolicom i šlepere. Apelira se na vozače da prilagode vožnju trenutnom stanju i uvjetima na putu. Upozorava se i na dosta slomljenog drveća koje je, pod težinom snijega, palo na kolovoz, kao i na odrone kamenja na kolovoz.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije.

Zbog radova na dionicama A-1 Kakanj - Zenica Jug u mjestu Donji Tičići i Sarajevo zapad - Lepenica (na lokaciji tunela Igman), promet se odvija usporeno.
Zbog radova na autocesti E-661 Banja Luka - Gradiška, za sav promet zatvorena je petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili M-16.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: M-4 Tuzla - Kalesija, Teslić - Kotor Varoš, M-6 Čapljina - Studenci, ulaz u Stolac, M-6.1 Prolaz kroz Mostar (od raskrižja Šemovac do raskrižja kod hotela “Ero”), Široki Brijeg - Mostar, Kolo - Posušje, M-14 Srbljani - Krupa, M-14.1 Gradiška - Dubica, M-16 Poriče - Kupres, M-17 Mostar (Zalik - Vrapčići), Jablanica - Mostar (Donja Jablanica), Žepče - Maglaj (u mjestu Misurići), M-18 Sarajevo - Semizovac (Vogošća), Tuzla - Priboj, Priboj - Simin Han, Bijeljina - Ugljevik.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na: M-4 Teslić - Kotor Varoš (u mjestu Rujevica), M-5 Ripač - Vrtoče (Ripač - Dobovsko) i M-19.3 Rogatica - Ustiprača (u mjestu Dub).

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je promet u ulici Maršala Tita (na relaciji Šarića džamija - Lučki most) i u ulici Mostarskog Bataljona (na dionici most Musala - raskrižje ulica Adema Buća i Alekse Šantića), dok je u ulici kardinala Stepinca (dionica od Hotela Ero do Carinskog mosta) desna traka zatvorena za promet, a lijeva je otvorena za dvosmjerni promet.
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, priopćeno je iz AMSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close