Uoči sajma

Dolazi nam multifunkcionalni električni Peugeot

AutoMoto / Testovi | 18. 02. 2017. u 08:11 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Model Partner Tepee Electric stiže na tržište u rujnu. U doba sve veće ekspanzije automobila sa alternativnim pogonskim sustavima, Peugeot je odlučio da kupcima ponudi električnu verziju svog multifunkcionalnog modela Partner Tepee.

Automobil dobiva snagu od elektromotora koji proizvodi 67 ks (49 kW) i čak 200 Nm maksimalnog obrtnog momenta, navodi B92. Električna energija uskladištena je u litijum-jonskim baterijama ukupnog kapaciteta 22,5 kWh, koje vozilu omogućavaju radijus kretanja i do 170 km.

Baterije se nalaze u donjem dijelu konstrukcije automobila, a da bi se dopunile do 80% kapaciteta potrebno je 30 minuta.

Partner Tepee Electric zadržao je funkcionalnost i prostranost standardne verzije. Automobil nudi komfor za pet odraslih putnika, od kojih svaki ima zasebno sjedište, dok je kapacitet prtljažnika 1.350 litara. Sa oborenim zadnjim sjedištima, zapremina prtljažnog prostora povećava se na impresivnih 3.000 litara.

Pored toga, u putničkom dijelu kabine postoje brojni odjeljci za odlaganje sitnica, ukupne zapremine 78 l.

Peugeot ističe da su ukupni troškovi eksploatacije i održavanja ovog modela i do 30% manji od ekvivalentnog vozila sa konvencionalnim pogonskim sustavom sa unutarnjim sagorijevanjem.

Garancija na baterije je 8 godina ili 100.000 km, dok na električni pognski sustav iznosi 5 godina ili 50.000 pređenih km. Partner Tepee Electric imat će premijeru na auto-salonu u Ženevi, a u prodaji će se naći od rujna. Cijena za sada nije priopćena.

Kopirati
Drag cursor here to close