Travis Kalanick

Direktor Ubera podnio ostavku

AutoMoto / Flash | 21. 06. 2017. u 12:12 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šest mjeseci organizacijskog kaosa, međusobnih optužbi, skandala, i odlazaka čelnih ljudi iz upravne strukture očito je bilo previše za glavne Uberove investitore.

Njih pet najvećih jučer je Travisu Kalanicku, suosnivaču i dugogodišnjem CEO-u ove kompanije, dostavilo pismo u kojem traže da se povuče s čelnog mjesta kako bi kompanija mogla krenuti u ozbiljniju transformaciju.

Podsjetimo, prije samo tjedan dana Kalanick je zaposlenike izvijestio kako će se privremeno, ali na neodređeno vrijeme, povući sa svoje pozicije – ali i da će se vratiti kada se i on i kompanija transformiraju na bolje, javlja Bug.hr.

Međutim, pritisak investitora bio je prevelik, pa je Kalanick sinoć podnio i trajnu ostavku. Mjesto glavnog izvršnog direktora Ubera sada je upražnjeno, a vlasnici će potražiti osobu koja je spremna mijenjati kompaniju i njezinu kulturu.

40-godišnji Travis Kalanick je kao CEO Ubera radio od prosinca 2010. godine, a kompaniju je doveo do njezine trenutačne valuacije od oko 70 milijardi dolara.

Međutim, s velikim rastom došli su i kadrovski problemi koji su gomilali godinama, da bi eskalirali ove godine i presudili Kalanicku. On će nakon ostavke ostati aktivan u upravnom odboru kompanije.

Kopirati
Drag cursor here to close