Pravedna EU

Dieselgate: EU znala i šutila?

AutoMoto / Flash | 10. 04. 2017. u 11:55 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Repovi VW dieselgatea i varanja na ekološkim testovima dizelskih motora još se povlače. I dok su kupci spornih automobila u SAD-u došli i do financijske zadovoljštine, te je VW od američkih kupaca natrag otkupio automobile, a dijelom ih novčano obeštetio, europski kupci spornih automobila neće dobiti ni eura nadoknade, piše Automania.

Eto i to je europska pravda o kojoj nam toliko trube, a da istina bude još više poražavajuća sada se saznaje kako je EU cijelo vrijeme znala kako Volkswagen vara na ekološkim testiranjima, a nije ništa poduzela.

Europska komisija i članice EU znale su više od desetljeća prije izbijanje afere VW-a u SAD-u oko varanja ekoloških testova, te kako su emisije štetnih plinova iz VW dizel motora puno veće u realnim uvjetima korištenja nego u laboratorijskim uvjetima. To je zaključak Europskog parlamenta koji se bavio tim problemom.

Podsjetimo VW je u SAD-u morao platiti kaznu u iznosu od 4,3 milijarde dolara i još kupcima dati odštetu u iznosu od 15 milijardi dolara. U Europi neće VW platiti ni eura. I poslije svega, kako EU uopće vjerovati u bilo kojem slučaju?

Kopirati
Drag cursor here to close