Dešnjaci su bolji vozači od ljevaka
Rezultati istraživanja
OBJAVA: Petak, 21. travnja 2017. 15:56
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: A.M.
Volan upravljač ruke
0

Ljevaci su uključeni u ozbiljnije prometne nesreće i incidente, a prosječno ih zabilježe devet tijekom cijelog života.

U istraživanju je otkriveno je kako ljevaci dobivaju 50 posto više novčanih kazni u vožnji nego dešnjaci, prenosi Daily Mail.

Ukupno 28 posto ljevaka reklo je da je do sada primilo kaznu za prebrzu vožnju, dok je dešnjaka bilo samo 19 posto. Isto tako, 26 posto ljevorukih vozača dobilo je kaznu za parkiranje, u usporedbi s 23 posto desnorukih.

Ljevaci su uključeni u ozbiljnije prometne nesreće i incidente, a prosječno ih zabilježe devet tijekom cijelog života. Dešnjaci ih po prosjeku dožive osam, prenosi Večernji.hr.

U istraživanju koje je naručila osiguravajuća kuća Privilege zaključeno je kako dešnjacibolje upravljaju cestovnim prometom i kako su bolji vozači od ljevorukih kolega.
Ipak, ljevoruki imaju veću vjerojatnost da će iz prvog pokušaja položiti vozački ispit i imati manje ogrebotina na svom vozilu od dešnjaka.

Da ne bi sve bilo tako crno, pokazuje i prošlogodišnje istraživanje provedeno u Italiji i Ujedinjenom Kraljevstvu koje je pokazalo da su ljevaci ipak bolji u matematici. Također, velik broj umjetnika, znanstvenika, glazbenika i sportaša su ljevoruki. Samo neki od poznatih ljevaka su Barack Obama,

David Cameron, Paul McCartney, Jimi Hendrix, Julije Cezar, Pele, Michelangelo, Tom Cruise i Angelina Jolie.

Ipak, psiholozi upozoravaju kako je rezultat istraživanja logičan zbog toga što je sav promet više prilagođen dešnjacima. - Automobili i sva oprema na cesti, uključujući znakove, kružne tokove i ostalo nesvjesno su dizajnirani tako da daju prednost desnorukim vozačima - izjavila je psihologinja Becky Spelman.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.