Vlasnik Expedie

Dara Khosrowshahi bit će novi CEO Ubera

AutoMoto / Flash | 28. 08. 2017. u 08:58 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uberova uprava je nakon višednevnog vijećanja ovoga vikenda donijela odluku o tome tko će biti novi generalni izvršni direktor te kompanije.

Iako se očekivalo da će na mjesto CEO-a biti imenovan Jeff Immelt, donedavni direktor General Electrica, ili pak Meg Whitman iz HP-a, to se nije dogodilo.

Posao prvog čovjeka Ubera bit će ponuđen trećoj osobi koja se našla u najužem izboru, i to onoj o kojoj se do sada u tom kontekstu nije govorilo.

Bit će to Dara Khosrowshahi, 48-godišnji menadžer koji posljednjih 12 godina vodi kompaniju Expedia (vlasnika web stranica za traženje jeftinih putovanja kao što su Hotels.com, CarRentals.com, Trivago i slične), javlja Bug.hr.

Khosrowshahi je rođen u Iranu, a odrastao u američkoj saveznoj državi New York. Po struci je inženjer elektrotehnike, sa iskustvom u financijama, investicijskom bankarstvu te poslovanju s online platformama.

Njegovi zaposlenici na stranici Glassdoor izrazili su pozitivno mišljenje o njemu u čak 94% slučajeva, što ga je smjestilo na 39. mjesto najbolje ocijenjenih šefova u SAD-u.

Pred njim je sada, prihvati li ovaj posao, velik izazov reorganizacije Ubera, promjene njihove unutarnje kulture i atmosfere, kao i borba za normalizaciju "opsadnog stanja" koje vlada otkako je Kalanick otišao s čela kompanije (a počelo je i nešto ranije).

Izvori za Re/Code govore kako je čak i izbor novog CEO-a doveo do nesuglasica unutar uprave koja se nije moga odlučiti između Immelta i Whitman. Njih dvoje su potom povukli svoje kandidature, što upravi nije ostavilo izbor nego odabrati jedinog preostalog kandidata Khosrowshahija.

Kopirati
Drag cursor here to close