Idu svojim putem

Citroen postaje jeftina automobilska marka

AutoMoto / Testovi | 24. 06. 2014. u 07:10 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Citroen bi uskoro mogao početi proizvoditi jeftinije automobile. To je, uz novi pristup dizajnu predstavljen na modelu C4 Cactus, dio strategije koji bi ubrzao oporavak ovog proizvođača, smatra novo rukovodstvo kompanije.

Dolaskom na čelo Peugeot-Citroena (PSA), novi šef, Carlos Tavares, objelodanio je planove za budućnost kompanije. Između ostalog, njegova zamisao je da distancira brendove u okviru PSA.

Tako bi se u vrhu ponude nalazila ekskluzivna, luksuzna DS marka koja bi bila nezavisna od Citroena. Peugeot bi bio u nešto višem razredu nego što je to sada slučaj, dok bi Citroen proizvodio jeftinije modele, prenosi Reuters. Budući Citroenovi modeli razlikovali bi se i po dizajnu od aktualne ponude. Promjene u dizajnu već se mogu vidjeti na modelu C4 Cactus koji je imao premijeru na auto-salonu u Ženevi.

"Dok se većina proizvođača trudi da njihovi automobili imaju sportski, agresivniji dizajn, Citroen će ići svojim putem", objašnjava glavni dizajner, Alexandre Malval.

"Uprkos dizajnu kojim se izdvaja od konkurencije C4 nije zamišljen da bude ekskluzivan model, već automobil koji se obraća široj publici", kaže Pierre Monferrini, koji je u Citroenu zadužen za razvoj novih modela.

Ostaje da vidimo da li će nova strategija dati željene rezultate i doprinijeti povećanju prodaje Citroenovih automobila. Što se tiče Citroena C4 Cactus, sa cijenom od oko 14.000 eura on i nije toliko pristupačan kako su najavili u francuskom proizvođaču.

Kopirati
Drag cursor here to close