Suradnja sa Baidu

Bosch i na kineskom tržištu autonomnih vozila

AutoMoto / Flash | 23. 04. 2017. u 11:57 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako je već poznato, njemačka tvrtka Bosch surađuje s Daimlerom na projektu izrade potpuno automatiziranih automobila bez vozača. Čini se da se Bosch želi proširiti i na tržište autonomnih vozila u Kini.

Na izložbi Auto Shanghai tvrtka je najavila da je sklopila partnerstvo s tri lokalne kineske tvrtke, čiji je cilj realizacija novih vrlo preciznih "inteligentnih" zemljovida, koji se smatraju prijeko potrebnim za razvoj autonomne vožnje i vozila.

Poslovna suradnja dogovorena je s kineskim internetskim divom Baiduom, kao i s tvrtkama AutoNavi i NavInfo (obje tvrtke specijalizirale su se za zemljovide i navigaciju), javlja Bug.hr.

Uvjeti dogovora predviđaju razvoj prilagođenih autonomnih vozila na kojima će ugrađeni Boschovi senzori prikupljati podatke prema kojima će se odrediti točna pozicija vozila. Ti podaci će biti u potpunosti kompatibilni s praksom i tehnologijama tri Boschova kineska partnera.

Valja napomenuti da su Bosch i Baidu predstavili eksperimentalno vozilo bazirano na Jeep Cherokeeju, koje će uskoro na kineskim prometnicama skupljati podatke zahvaljujući multifunkcionalnoj kameri i pet ugrađenih radarskih senzora, a tu je još i sustav elektronske stabilnosti (ESP) te EPS (Electronic Power Steering) sustav.

Kopirati
Drag cursor here to close