NAPOKON

BMW za mjesec dana otkriva novu 'osmicu'

AutoMoto / Flash | 11. 05. 2017. u 16:32 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U BMW-u su potvrdili da na tržište dolazi Serija 8, a danas je objavljen i prvi "teaser" koji otkriva liniju automobila. Za službeno predstavljanje morat ćemo se strpjeti još nešto manje od mjesec dana, budući da su u BMW-u odlučili javnosti prikazati završnu, produkcijsku verziju ovog modela na izložbi automobila Concorso d’Eleganza Villa D’Este. Serija 8 zamišljena je kao BMW-ov luksuzni coupe koji će se pozicionirati iznad Serije 6.

 Osim ovog "teasera", zasad je poznato da će ovaj model biti postavljen na CLAR platformu na kojoj se voze Serije 5 i 7. Izvršni direktor BMW-a Harald Krüger izjavio je prilikom razvoja Serije 8 naglasak stavljen na luksuz, ali i sportske karakteristike. Ovim modelom BMW želi konkurirati modelima poput S-klase Coupe, piše Jutarnji. 

Hoće li u tom uspjeti saznat ćemo vrlo brzo budući da na tržište dolazi već sljedeće godine, a cijena trebala bi kretati od oko 150 tisuća eura. Godinu kasnije doći će i kabrio verzija, a zasad nije poznato hoće li biti M varijante...

Kopirati
Drag cursor here to close