Nakon Brexita

BMW razmišlja o prestanku proizvodnje ''minija''

AutoMoto / Flash | 11. 05. 2017. u 16:14 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački proizvođač luksuznih automobila BMW je upozorio danas da će, u slučaju lošeg dogovora o Brexitu, proizvodnja automobila marke "mini" biti povučena iz Britanije, zbog čega je apelirao na pragmatizam Londona i Bruxellesa u pregovorima o razlazu, piše Tanjug.

"Očekujemo pragmatizam svih strana u pregovorima o Brexitu. To znači da nema barijera za trgovinu i da postoji slobodno kretanje za obučene radnike", rekao je generalni direktor BMW-a Harald Kruger investitorima na godišnjoj sjednici kompanije u Munchenu, a prenosi agencija France press.

BMW zapošljava oko 18.000 ljudi u Ujedinjenom Kraljevstvu, a svojom prisutnosti, kako navodi, podržava još 46.000 radnika. Njegova tvornica u Oxfordu proizvodi različite modele automobila marke "mini", tvornica u Hans Hol van Birmingham proizvodi motore, a u Swindonu karoserije.

Kako navodi AFP, gotovo 56 posto od 1,7 milijuna automobila proizvedenih u Ujedinjenom Kraljevstvu prošle godine je izvezeno u Europsku uniju, a ova zemlja također uvozi veliki broj vozila proizvedenih u Francuskoj, Njemačkoj i Španjolskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close