BMW povlači 220.000 vozila zbog greške na sustavu zračnih jastuka
Preventivno
OBJAVA: Srijeda, 8. svibnja 2013. 9:34
IZVOR: Fena
AUTOR: M.M.
BMW povlači 220.000 vozila zbog greške na sustavu zračnih jastuka
0

Njemački automobilski proizvođač BMW povukao je 220.000 automobila diljem svijeta zbog mogućeg kvara na sustavu zračnih jastuka

Njemački automobilski proizvođač BMW povukao je 220.000 automobila diljem svijeta zbog mogućeg kvara na sustavu zračnih jastuka, priopćio je glasnogovornik kompanije.

- Naš nas je podizvođač radova obavijestio da bi mogao postojati problem sa zračnim jastucima - kazao je glasnogovornik Bernhard Santer.

Riječ je o automobilima proizvedenim između prosinca 2001. i ožujka 2003. godine, raznih modela. Santer tvrdi da još nije zabilježen ni jedan problem s tim u vezi, ali da je riječ o mjeri predostrožnosti zbog sigurnosti klijenata.

Za zračne jastuke je bila zadužena japanska kompanija Taketa, zbog čijih su se zračnih jastuka automobile povukli Toyota, Honda, Nissan i Mazda.

- Riječ je o neispravnosti zračnog jastuka na suvozačkom mjestu koji se ne otvara na pravilan način pa postoji mogućnost da se zapali instrumenta ploča, priopćio je Taketa, prenijela je agencija Hina.