LUDILO BOJA

BMW i8 u psihodeličnom izdanju

AutoMoto / Flash | 13. 04. 2017. u 08:24 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lappo Elkan, zločesti dečko obitelji koja vlada Fiatom i velikim dijelom talijanske industrije napravio je još jednu suradnju s BMW-ovim odjelom 'i' za koji je obradio modele 'i8' i 'i3'

Između njegovih eklektičnih art automobila i polarizirajućeg rada dizajnera Chrisa Banglea, BMW je dokazao da nije stranac avangardnom dizajnu. Sada je opet pozvan još jedan eklektični talent da doradi njihova dva električna automobila, piše Tportal.



Taj je dizajner Lapo Elkann - koji, osim što je brat predsjednika Fiata Johna Elkanna i unuk osnivača tvrtke Giannija Agnellija, ima svoj Garage Italia Customs studio. I ne prvi put, on je odabran da prerađuje BMW i8.



Nakon prethodnog futurističkog izdanja, Garageov Italia najnoviji i8 (i popratni i3) crpi inspiraciju iz tzv. Memphis Design Grupe - kolektiva europskih dizajnera koji su prihvatili svijetle boje i neobične oblike u 1980-ima.



BMW i Elkann su čak i angažirali Michele De Lucchija - jednog od izvornih članova Memphis skupine - na projektu. A rezultati su sve samo ne konvencionalni, karakterizirani glasnim uzorcima, svijetlim bojama, mnogim linijama i oštrim kontrastima. Garage Italia također je prenamijenila interijer tkaninama u jarkim bojama kako bi utjelovio stil osamdesetih.

 

Kopirati
Drag cursor here to close