Strašno

Biste li se usudili voziti u nekom od ovih automobila?

AutoMoto / Flash | 23. 02. 2017. u 07:17 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Art vozila nas ovdje ne zanimaju, a ni pretjerana suvisla dosljednost u ičemu, nego neke druge stvari, piše Dnevnik.hr.

5. Reliant Robin



Pazite, nigdje nismo rekli da ćemo obuhvatiti sve na “četiri kotača”. Ne treba svakome tako puno kotača, uostalom. Mislite da ovo nije kandidat za “opasno” i “strašno” kategorije? Razmislite opet. Svaka čast Mućkama, ali ovaj automobil je uvijek bio čest gost top lista koje se slažu da se pronađu najstrašniji automobili za vožnju, a to ne može biti mala stvar. Iako je Jeremy Clarkson odavno priznao da su na snimanju malo „ušminkali“ ona silna prevrtanja, svejedno ne izgleda kao nešto u čemu bismo skretali bilo pri kojoj brzini.

4. Batmobile iz Batman vs. Superman



Gospoda koja stoje iza ovog čuda su Patrick Tatopoulos i Dennis McCarthy, a ovaj superdugački tenk s 65 panela na sebi i Chevrolet V8 u sebi predstavlja najfunkcionalniji batmobile na cesti. Nevjerojatno, ali istinito. Film koji ga je ugostio nije pobrao previše padanja u nesvijest od ljepote, ali ovo vozilo vas ne može ostaviti ravnodušnima ni da to želite. Priznajte.


3. Futuristički prototip Miure



Uvrstimo i nešto što je prototip i čudo industrijskog dizajna, a na bazi prvog superautomobila, koji je nedavno izgubio oca. Uzmite Miuru i nasadite na nju kokpit a la lovački avion pod staklenom kupolom i dobivate ovu osebujnost koja, za razliku od mnogih auta prošlosti odavde, izgleda kao da je pristigla vremenskim strojem iz budućnosti. Otac ovoga, Luigi Colani je uvijek bio wunderkind i manijak svoje vrste, a ovo njegovo maslo je bila prava pojava i 1970. To i ne čudi, ali razlog prisjećanja na opakost jest činjenica da je pojava i danas.

2. Fiat S76



Drugo ime mu je Torinska zvijer, a možda bi bilo to bolje reći u množini kad su već napravljena cijela dva takva automobila. Prvi od njih je rastavljen nakon Prvog svjetskog rata, a drugi primjerak je pronašao dom u Australiji. Za svoje vrijeme je bio jako brz (ipak je to bila 1911.), a i u današnje vrijeme je jasno da zvjerski nadimak nije tu samo tek tako. Pogledajte video tog drevnog auta nakon što je obnovljen i zaključite sami ima li još nešto da ovako zvuči i ovako bljuje vatru. Spektakl.

1. Porsche 917/30



Jedni misle da je Porsche 917 opak, drugi da je 930. Što se dobije kombinacijom opakosti? Ovo ovdje čudovište i ultimativno Can-Am trkaće strašilo koje je postalo žrtva ograničenja i pravila. Svejedno, priznajmo si, kad je nešto toliki snagator nikako ne može pasti u zaborav i njegovo ime je upisano zlatnim slovima u povijest autosporta, piše Dnevnik.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close