Zima 2013

BIHAMK: Od 01. do 20. studenog akcija pripreme vozila za zimsku sezonu

AutoMoto / Flash | 31. 10. 2013. u 10:56 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) od 1. do 20. studenog realizira tradicionalnu prometno-preventivnu akciju pripreme vozila za zimsku sezonu pod nazivom "Zima 2013”.

Osnovni cilj akcije je omogućiti svim motoriziranim građanima besplatnu preventivnu kontrolu ispravnosti uređaja i sklopova na vozilima.

Akcija podrazumijeva otklanjanje eventualnih sitnih neispravnosti vozila te pripremu vozila i vozača za predstojeće zimske uvjete vožnje s ciljem poboljšanja sigurnosti cestovnog prometa, priopćeno je iz BIHAMK-a.

U Auto-moto klubovima i servisima - organizacijskim jedinicama SPI-a, ovlaštene osobe (mehaničari) vršit će besplatnu kontrolu tekućina (tekućine za hlađenje, tekućinu akumulatora, motorno ulje), kontrolu pneumatika (napuhanost, dubinu šara, opći izgled i stanje), kontrolu svjetala i svjetlosne signalizacije (stop svjetla, pokazivači pravaca, duga svjetla, kratka svjetla, svjetla za vožnju unazad), kontrolu uređaja i opreme koji omogućuju normalnu vidljivost iz vozila (prozori i stakla, vozačka ogledala, uređaj za provjetravanje i zagrijavanje vozila), kontrolu uređaja za upravljanje, kontrolu obavezne opreme i pribora.

Detaljnije informacije mogu se dobiti u Pozivnom centru BIHAMK-a putem telefona 1282.

Kopirati
Drag cursor here to close