gužve na granicama

BiHAMK: Na izlazu iz BiH u Doljanima i Ivanici čeka se i do dva sata

AutoMoto / Flash | 08. 07. 2017. u 09:56 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Duge kolone vozila zabilježene su na graničnim prijelazima Doljani i Ivanica gdje se trenutno na izlazu iz Bosne i Hercegovine čeka do dva sata.

Na graničnim prijelazima Trebimlja-Čepikuće, Gabela Polje i Bijača na izlazu iz BiH čeka se od 40 minuta do jedan sat. Na graničnim prijelazima Neum I i Neum II na prelazak granice čeka se od 30 do 40 minuta. Na graničnom prijelazu Bosanski Brod na ulazu u našu zemlju čeka se do 40 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK).

Zbog visokih dnevnih temperatura zraka, iz BiHAMK-a apeliraju na vozače da izbjegavaju vožnje na duže relacije tijekom dana, a ako ipak putuju preporučuju da prave češće pauze. Posebno skreću pažnju svima koji koriste klima uređaj u vozilu, da nekoliko minuta prije kraja putovanja isključe klimu, kako bi se pripremili za izlazak iz vozila.

Danas do 13.30 sati zbog deminiranja terena dolazi do povremenih polusatnih obustava prometa na magistralnoj cesti M-6 Stolac-Ljubinje. Prometuje se usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama s aktualnim sanacijskim radovima.

Vozači se upozoravaju da prije polaska na put provjere svu potrebnu dokumentaciju.

Izmjene u režimu prometa:

Autocesta:

E-661 Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za promet je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralne ceste M-16 u ovisnosti od pravca kretanja.

Magistralne ceste:

M-4
Simin Han-Donje Caparde, zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Rainci vozila sprometuju naizmjenično, jednom trakom.
M-5
Hrenovica-Mesići, zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen promet.

Donji Vakuf-Travnik, zbog radova na redovnom održavanju (izlaz iz Donjeg Vakufa prema Travniku, u dužini od oko 1.600 m) prometuje se usporeno.
Gromiljak-Blažuj, zbog izvođenja neophodnih radova na dionici Zelena meraja-Mostarsko raskršće prometuje se naizmjenično, jednom trakom, uz moguće povremene kraće obustave (do 15 minuta).

M-6
Stolac-Ljubinje, (na području općine Stolac), zbog radova na deminiranju terena u vremenskom razdoblju od 05.30 do 13.30 sati, dolazi do polusatnih obustava prometa, uz 15 minuta propuštanja vozila.

M-16
Poriče-Kupres, zbog izvođenja radova na sanaciji slijeganja ceste (nasipa) i škarpe zasjeka na mjestu izvođenja radova prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

M-17
Vrapčići-Bišće Polje, zbog radova na redovnom održavanju, od 8.00 do 16.00 sati, prometuje se jednom trakom, uz povremene obustave.
Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupne ceste za most "Drivuša" s privremenim priključkom na magistralnu cestu M-17. Promet se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

M-18
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.
Živinice, zbog radova na rekonstrukcije raskrsnice s regionalnom cestom R-469, vozila prometuju jednom trakom.

M-19.3
Rogatica-Ustiprača (u mjestu Dub) zbog radova na razminiranju terena u vremenskom razdoblju od 9 do 10 sati i od 14 do 17 sati, dolazi do povremene obustave prometovanja.

Mostar:

''Zbog radova na izgradnji glavnih kanalizacijskih kolektora grada Mostara, na snazi je potpuna obustava prometa u ulici Maršala Tita (na relaciji Šarića džamija-Lučki most), dok je u ulici Kardinala Stepinca (ispred hotela Ero) desna traka zatvorena za promet, a lijeva je otvorena za dvosmjerni promet.

Kopirati
Drag cursor here to close