akcija tablice

BiH: Pronađeno vozilo i aparatura za izradu nelegalnih tablica

AutoMoto / Flash | 18. 10. 2016. u 11:52 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom pretresa auto-otpada, u mjestu Barlovci kod Banje Luke, pronađeno je i privremeno oduzeto terensko vozilo marke "BMW X6“ za kojim je raspisana međunarodna potraga.

Otkriveno je i više od sedamsto komada metaka različitog kalibra i veći broj dijelova od raznih vozila, koji će biti predmet daljih provjera, priopćeno je iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Pretresi su dvije lokacije na području grada Banja Luka, koje koristi P.D. (1980) iz Banja Luke, izvršeni su na osnovu operativnih saznanja da se ova osoba može dovesti u vezu s izvršenjem kaznenih djela gdje su predmeti otuđenja vozila.

U narednom razdoblju Okružnom javnom tužiteljstvu Banja Luka bit će podnesen izvještaj protiv P.D. za kaznena djela za koja se daljom istragom utvrdi da je počinio.

Također, policijski službenici su tijekom realizacije akcije "Tablice“, na osnovu naredbe Osnovnog suda Banja Luka, 14. listopad u mjestu Mahovljani, kod Laktaša, izvršili pretres kuće, pomoćnih objekata i zanatske radnje vlasništvo P.R. (1957.) iz Banja Luke, i pretres na dvije lokacije na području grada Banja Luka, koje koristi G.J. (1965.) iz Banja Luke.

Pronađeni su i izuzeti predmeti koji se koriste za izradu registracijskih oznaka, računi o izrađenim registarskim oznakama, evidencije i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Po kompletiranju predmeta, Okružnom javnom tužiteljstvu Banja Luka protiv navedenih osoba bit će podnesen izvještaj za kazneno djelo falsificiranje isprave.

Dosad su u akciji oduzete 32 registaracijske tablice za koje postoji sumnja da su falsificirane, odnosno ručno izrađene.

Kopirati
Drag cursor here to close