Široki spektar aktivnosti

BiH dobiva zaštitare na autoputu

AutoMoto / Flash | 28. 04. 2014. u 16:40 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

JP 'Autoceste Federacije BiH', kompanija koja godišnje ubire milijune od naplate cestarina, planira angažirati privatnu zaštitarsku agenciju, čije će usluge u razdoblju od tri godine platiti čak 5,85 milijuna KM, pišu Nezavisne novine.

Prema saznanjima Nezavisnih, "Autoceste FBiH" iskazale su potrebu za angažiranjem neke od ovlaštenih agencija koja bi fizički štitila ljude i imovinu kompanije, ali i osiguravala prijevoz novca blindiranim vozilima.

Usprkos činjenici da JP "Autoceste FBiH" radi ozbiljan posao i da "vrti" desetine milijuna KM, investicija ovakve vrste, od gotovo šest milijuna KM, izgleda ipak zanimljivo, tim prije što će zaštitarima na mjesečnoj razini biti plaćano 162.000 KM.

Iz kompanije tvrde da će se rad odabrane agencije zasnivati na "širokom spektru aktivnosti".

"Radi se o zaštiti zaposlenih u direktnoj naplati cestarine, prijevozu novca specijaliziranim vozilima, zaštiti objekata u kojima se deponira novac, zaštiti zaposlenih, objekata i opreme na autocesti, objekata nakon izgradnje, ekspropriranih objekata i slično", navode iz "Autocesta".

Dalje pojašnjavaju da, osim ovoga, ugovor obuhvaća sve objekte koji su izgrađeni ili koji će biti izgrađeni u naredne tri godine.

Na pitanje kakva je, zapravo, ekonomska opravdanost ovako skupog projekta, iz kompanije uvjeravaju da će na ovaj način troškovi biti manji nego da sami oganiziraju sigurnosnu agenciju.

"Bit će i veći stupanj sigurnosti zaposlenika našeg poduzeća i direktnih i indirektnih korisnika autocestovne infrastrukture. S obzirom na to da postojećom sistematizacijom ne postoji sektor ili služba namijenjena zaštiti ljudi i imovine, naše poduzeće nema drugu mogućnost nego da angažira eksterne.

Zaključuju da je model angažiranja vanjske zaštitarske agencije "mnogo sigurniji", navodeći da će sredstva za ove namjene osigurati iz vlastitog proračuna.

Kopirati
Drag cursor here to close