Interni dokument

Automobili će se na granici kontrolirati po posebnom pravilniku

AutoMoto / Flash | 10. 09. 2014. u 14:39 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH organizirala je danas prezentaciju ''Priručnika za identifikaciju vozila'' koji su izradili službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, članovi Radne grupe za implementaciju Akcijskog plana Vijeća ministara za sprečavanje i suzbijanje kaznenih djela u vezi s motornim vozilima 2012 - 2015 godine.

''Priručnik će omogućiti brzinu i efikasnost provjere da li je neko vozilo falsificirano na bilo koji način, da li su izmijenjeni brojevi na šasijama, motoru, te da li je mijenjana dokumentacija itd.'', kazao je tim povodom zamjenik direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mile Jurić.

Pojašnjava da je izrada priručnika, u smislu tiskanja, financirana kroz IPA 2010, "a to je bila aktivnost u okviru tzv. komponente 2 Borbe protiv teškog organiziranog kriminaliteta.“

''Prilikom izrade priručnika koristili smo najbolje svjetske prakse. To su modus operandi do kojih su došli iz Interpola i Europola, a i proizvođači vozila su dali svoje naputke u smislu kako se pojedini elementi na automobilu mogu povezati da se vidi da li je nešto mijenjano ili ne'', naveo je Jurić.

Dodao je da informacije iz priručnika nisu dostupne baš svima, klasificirane su kao interno povjerljive, te da će svaki granični prijelaz u BiH imati po jedan priručnik koji će se čuvati na poseban način.

Kopirati
Drag cursor here to close