Sergio Marchionne

Auto-industrija će se prilagoditi Trumpu

AutoMoto / Flash | 09. 01. 2017. u 19:09 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor "Fiat Chrysler automobila" Sergio Marchionne rekao je danas da će se auto-industrija morati prilagoditi taktici budućeg američkog predsjednika Donalda Trumpa.

"Ovo je nov teritorij za većinu nas. Nitko od nas ranije nije imao predsjednika koji twitta", rekao je Marchionne na okruglom stolu s novinarima tijekom godišnjeg Sajma automobila u Detroitu, prenosi Beta.

Marchionne je rekao da je odluka njegove kompanije, objavljena jučer, da će investirati milijardu dolara u dva automobilska pogona u SAD za proizvodnju tri nova modela vozila Jeep čime će se otvoriti 2.000 novih radnih mjesta, pripremana već neko vrijeme i da to nije odlučeno pod utjecajem Trumpa.

Ipak Trump je danas u twitter poruci pozdravio najave Fiaat Chryslera i Ford Motorsa na početku Sajma automobila u Detroitu da će proširiti svoje tvornice u SAD i zaposliti američke radnike.

Trump je danas na twitteru napisao: "Konačno se događa" i zahvalio Fordu i Fiat Chrysleru što će investirati u SAD.

Trump je ranije kritizirao strategiju automobilske industrije da proizvodi vozila u Meksiku i uvozi ih u SAD. On je zaprijetio uvođenjem carine od 35 posto i rekao da se vozila trebaju proizvoditi u SAD, da na njima rade američki radnici.

Kopirati
Drag cursor here to close