Multi Media Interface

Audi uvodi Android i iOS u automobile

AutoMoto / Flash | 28. 06. 2014. u 20:43 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Audi donosi Software platforme Google Android Auto i Apple CarPlay u svoje automobile. Bitne funkcije bit će ubuduće integrirane u Audi Multi Media Interface (MMI).

- Naši kupci žele uvijek biti konektirani na internet i poznate usluge smartphonea koristiti i u automobilu“, kaže prof. dr. Ulrich Hackenberg, predsjednik Uprave tehničkog razvoja AUDI AG-a. „U vezi sa tim usko sarađujemo sa tvrtkama kao što su Google i Apple. Funkcije, koje su kupcu dostupne na smartphoneu, ubuduće može koristiti i pomoću komandnih sustava u autu.

Važni parametri kod njihove integracije su lakoća primjene za korisnika i mali nivo ometanja za vozača. Osim toga sigurnost podataka igra središnju ulogu. Mi odvajamo funkcije, koje se odnose na vozilo, od infotainment obilježja, na taj način osiguravamo podatke od neovlaštenog pristupa. Kupac mora izričito odobriti upotrebu podataka u vozilu“.

Kao jedini proizvođač premium automobila Audi spada u osnivačke članove alijanse Google Open Automotive Alliance (OAA). Kooperacija postoji od početka 2014. godine i ima za cilj, da u automobil integrira Android platformu i njene Apps aplikacije pod pojmom „Android Auto“.

Sa uslugama kao navigacijom pomoću Google Maps i sa Streaming Service Google Play Music postoje već prvi rezultati. Integracija CarPlaya vršit će se također u intenzivnoj razmjeni između Audi razvojne laboratorije u Silicon Valleyu i Apple-u.

Uska sradanja dozvoljava optimalnu integraciju obje Smartphone platforme sa najvećom rasprostranjenošću u Audi MMI. Kupci će u svako doba moći odabrati, koju od ovih platformi žele koristiti u autu .

Kopirati
Drag cursor here to close