Audi šalje na cestu R10 s tisuću konja
superautomobil
OBJAVA: Utorak, 30. rujna 2014. 13:58
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: R.I.
Audi R10Audi R10Audi R10
0
Audi R10
Audi R10
Audi R10

Taj bi pogonski stroj lako mogao biti opremljen sustavom deaktivacije cilindara koja će mu pri manjim opterećenjima omogućiti rad sa šest cilindara.

Na internetu su se pojavile nove informacije da će Audijev R10 superautomobil inspiriran Le Manom ući u serijsku proizvodnju.

Švedski Auto Motor & Sport javlja, pozivajući se na insajderske izvještaje, kako bi se ovaj model u proizvodnji mogao naći već 2016. godine, a cijenom se ne bi trebao puno razlikovati od Porschea 918 Spyder.

Iako je isprva bilo zamišljeno kako bi ovaj model trebao koristiti dieselski pogon poput osvajača Le Mansa modela R18 e-tron, posljednja saznanja upućuju na bi-turbo 6,0-litreni V10 koji će razvijati snagu oko 625 kW, odnosno 850 KS.

Taj bi pogonski stroj lako mogao biti opremljen sustavom deaktivacije cilindara koja će mu pri manjim opterećenjima omogućiti rad sa šest cilindara, prenosi Nova TV.

Blic pak piše kako bi automobil trebao imati laganu šasiju od karbona, a bit će malo veći od "R8".

Motor bi trebao imati specijalnu funkciju deaktivacije cilindara što bi mu
omogućilo da koristi samo šest cilindara kada nema potreba za maksimalnom snagom.

Glasine kažu kako je moguća i hibridna varijanta koja će pored V10 motora koristiti i električni motor za ukupnu snagu od čak 1.000KS.