Audi reže troškove
Kapitalna potrošnja
OBJAVA: Ponedjeljak, 28. prosinca 2015. 13:20
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: R.I.
Audi reže troškove
0

Audi je planirao investicije od 17 milijardi eura u razdoblju od 2015-2019. godine ili godišnju prosječnu potrošnju od 3,4 milijarde eura

Volkswagenova filijala za proizvodnju luksuznih automobila, Audi, najavila je danas smanjenje kapitalne potrošnje u 2016. godini i odlaganje izgradnje novog aerotunela za testiranje akustike, poslije skandala koji je prije nekoliko mjeseci pogodio VW zbog manipulacija s vrijednostima ispušnih plinova.

Kompanija Audi, koja je od siječnja do rujna ove godine ostvarila veći profit iz poslovanja od VW grupacije, objavila je da će investirati oko tri milijarde eura u postrojenja i opremu u sljedećoj godini, prenosi Tanjug pisanje Reutersa.

Ta brojka je, međutim, manja u odnosu na ranije predviđanu potrošnju od 3,3 milijarde eura za 2016, tvrdi neimenovani izvor iz Audija, i dodaje da je prema proračunskom planu objavljenom prije godinu dana, Audi planirao investicije od 17 milijardi eura u razdoblju od 2015-2019. godine ili godišnju prosječnu potrošnju od 3,4 milijarde eura.

"Uz aktualni investicijski program, želimo poboljšati snažnu poziciju brenda, ali i istovremeno težimo dostizanju dodatnih financijskih mogućnosti putem optimizacije troškova", navodi se u priopćenju financijskog direktora Audija, Axela Strotbeka.

Ovakav potez je uslijedio nakon što je VW, najveća europska automobilska grupacija, srezala investicijski plan za 2016. godinu za milijardu eura, jer se njezin skandal s manipulacijom na testovima mjerenja emisije štetnih plinova proširio na još desetine tisuća vozila u SAD, navodi Reuters.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.