Audi će prodavati dva milijuna vozila godišnje
Prebačeni planovi
OBJAVA: Subota, 31. siječnja 2015. 12:16
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: R.I.
Audi će prodavati dva milijuna vozila godišnje
4

Audi, koji će precizne financijske rezultate za prošlu godinu objaviti 10. ožujka, u 2014. prodao je 1,74 milijuna vozila...

Audi bi mogao i prije 2020. godine, kako je prvobitno zacrtao, dostići godišnju prodaju od dva milijuna vozila, zahvajujući novim modelima SUV vozila, izjavio je za agenciju Reuters generalni direktor Audija, Rupert Stadler.

Potražnja u Europi, gdje je ova filijala Volkswagen u 2014. ostvarila 44 posto ukupne prodaje, stabilna je, a perspektive Audija na kineskom tržištu su odlične, za razliku od, kako je rekao, nekih konkurentnih kompanija koje su objavile da se suočavaju s padom tražnje zbog usporavanja rasta kineskog gospodarstva.

U Sjedinjenim Američkim Državama, koje predstavljaju najveće svjetsko tržište luksuznih vozila, Audi ubuduće računa na godišnju prodaju od oko 300 tisuća vozila, s obzirom na to da je svoj cilj za 2018. od 200 tisuća prodanih vozila praktično dostigao prošle godine.

Kako navodi isti izvor, Audi je glavni izvor profita za grupaciju Volkswagen, koja upravo na tu svoju filijalu najviše računa u ambiciji da pretekne Toyotu, kao trenutno najvećeg proizvođača vozila na globanoj razini.

Audi, koji će precizne financijske rezultate za prošlu godinu objaviti 10. ožujka, u 2014. prodao je 1,74 milijuna vozila, što je 11 posto više nego prethodne godine i predstavlja rekorni obujam prodaje, prenio je Tanjug.

Za četiri od posljednjih pet godina kompanija je zabilježila dvocifreni rast prodaje.

Konkurentska kompanija BMW nedavno je objavila da je sačuvala prvo mjesto u svijetu u segmentu skupocjenih vozila, u 2014, drugu godinu zaredom, ali su Audi i Mercedes-Benz, smanjili svoj zaostatak i nadaju se da će do kraja desetljeća potisnuti bavarsku grupaciju.

Komentari (4)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
gost
1. gost
prije 932 dan.
Audi voze balkanski ljaksei!!!!!
+1
-2
0
BA
Firefox
gost
1.1. gost
prije 932 dan.
Dobar taj seljak on ima para a ti se krpi   8|   8|
+1
-0
0
FR
Chrome
gost
1.2. gost
prije 664 dan.
BMW, mislis , ja takve pretezno vidjam u BMW-u !!! Audi vozi gospoda !!
+0
-0
0
-
Chrome
Učitaj sve odgovore